Fietscheck

De fietscheck vormt een vast onderdeel bij het praktisch Verkeersexamen.

Wie de fietscheck uitvoert verschilt per lokale situatie. Dit kan bijvoorbeeld de school zijn, het wordt aan de ouders gevraagd of de lokale organisatie van het Verkeersexamen pakt dit op.
Het uitgangspunt voor de fietscheck is echter voor iedereen gelijk.

De fietscheck is online beschikbaar op de VVN-website (https://fietscheck.vvn.nl) of door middel van de fysieke fietscontrolekaarten. 

Lees meer...

Downloads

We hebben de route uitgeschreven met foto's van de diverse verkeerssituaties en waar de leerlingen op moeten letten.

Dit PDF document is hier te downloaden.

 

Om te kunnen oefenen op school, hebben we een Powerpoint presentatie gemaakt. 

Deze presentatie is in PDF hier te downloaden.

De scholen hebben de bestanden ontvangen met de volledige Powerpoint presentatie. Deze kan o.a. ook gebruikt worden op het DigiBoard.

 

Verkeersdag 2021 coronaproof

Op donderdag 24 juni 2021 organiseren wij weer de Verkeersdag. Dit jaar zal dat anders zijn dan de voorgaande edities. We gaan alleen het verkeersexamen afnemen waarbij de kinderen die vorig jaar niet hebben deelgenomen alsnog de kans krijgen om het examen af te leggen.

We hopen dat we de volgende editie in 2022 weer op een vertrouwde manier met een complete activiteitenprogramma de verkeersdag kunnen gaan houden.

 

Route verkeersexamen 2021

Het verkeersexamen wordt gereden in Anna Paulowna. De afstand is ongeveer 5,3 km. Langs de route zijn er 14 controlepunten waarbij de kinderen worden gecontroleerd op de fietsvaardigheden in het verkeer.