Verkeersdag 2019

Donderdag 27 juni is het zover, dan organiseert Veilig Verkeer Nederland afdeling Anna Paulowna voor de 9e keer de jaarlijkse verkeersdag. Deze dag staat in het teken van de praktische fietsexamen. Ongeveer 170 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen nemen deel aan deze dag.

De verkeersdag wordt georganiseerd bij het Sportcomplex Kleine Sluis en kent een sportief en leerzaam programma.

De brandweer van Anna Paulowna toont diverse demonstraties en de politie zal ook aanwezig zijn.  Een trekker en een grote vrachtwagen zijn aanwezig om de gevaren van de dode hoeken te laten zien. De kinderen gaan strijden in een verkeersquiz en kunnen deelnemen aan een fietsparcours van "Fietsvaardig”. De EHBO geeft les in eerste hulp bij kleine ongevallen zoals valpartijen. Naast de serieuze activiteiten is er ook gedacht aan de sportieve kant. Er zullen diverse uitdagende spelletjes worden gedaan op het korfbalveld en kan alle energie kwijt geraakt worden op een springkussen.

Deze verkeersdag kan niet plaatsvinden zonder tientallen vrijwilligers die langs de route staan tijdens het examen en bij de diverse activiteiten op en rond het sportcomplex van Kleine Sluis. Een groot aantal plaatselijke ondernemers hebben belangeloos gesponsord en maken het mogelijk dat deze dag weer een groot succes gaat worden.