Verkeersdag weer een succes

Directeur M. Drijver van BS de Sluis opent de verkeersdag en geeft het startsein voor het fietsexamen

Donderdag 27 juni werden de verkeersexamens afgenomen van de leerlingen uit Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard bij het Sportcomplex Kleine Sluis in Anna Paulowna. De leerlingen konden laten zien hoe ze zich in het  verkeer gedragen voordat ze volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan. Deze dag werd georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de scholen.

Lees meer...

Downloads

We hebben de route uitgeschreven met foto's van de diverse verkeerssituaties en waar de leerlingen op moeten letten.

Dit PDF document is hier te downloaden.

 

Om te kunnen oefenen op school, hebben we een Powerpoint presentatie gemaakt. 

Deze presentatie is in PDF hier te downloaden.

De scholen hebben de bestanden ontvangen met de volledige Powerpoint presentatie. Deze kan o.a. ook gebruikt worden op het DigiBoard.

 

Letop: De route is ingekort i.v.m de bouw van de brug bij de Kerkweg. Deze is niet aangepast in de downloads.  

Geslaagde Verkeersdag

Afgelopen donderdag werd voor de 9e keer de Verkeersdag georganiseerd. 167 Leerlingen van de scholen uit Breezand, Anna Paulowna en Wieringerwaard deden hun fietsexamen, waarbij zij een route moesten fietsen langs 14 controleposten. Op sportpark Kleine Sluis waren diverse activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het verkeer. Dit jaar stond het verbod op het fietsen met een mobiel apparaat centraal. Dit is een nieuwe regel, die vanaf 1 juli is ingegaan. Ed van der Vlies van VVN Anna Paulowna: “We zien steeds vaker kinderen op een mobiel in handen fietsen. Een ongeluk zit in een klein hoekje dus is het belangrijk dat je je aandacht en je ogen op de weg houdt en niet op een klein beeldschermpje. Veel kinderen waren nog niet bekend met deze nieuwe regelgeving en zijn zeker na deze dag ervan bewust geworden.” In totaal is 94% van de leerlingen geslaagd voor het fietsexamen.

Route verkeersexamen 2019

Het verkeersexamen wordt gereden in Anna Paulowna. De afstand is ongeveer 5,3 km. Langs de route zijn er 12 controlepunten waarbij de kinderen worden gecontroleerd op de fietsvaardigheden in het verkeer.

In tegenstelling tot de voorgaande jaren is deze route ingekort i.v.m. de bouw van de brug bij de Kerkweg.

 

 

Verkeersdag 2019

Donderdag 27 juni is het zover, dan organiseert Veilig Verkeer Nederland afdeling Anna Paulowna voor de 9e keer de jaarlijkse verkeersdag. Deze dag staat in het teken van de praktische fietsexamen. Ongeveer 170 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen nemen deel aan deze dag.

De verkeersdag wordt georganiseerd bij het Sportcomplex Kleine Sluis en kent een sportief en leerzaam programma.

Lees meer...