De Sluis

 

 

Welkom op de pagina van OBS DE SLUIS

 

Verkeersouder;

 

De verkeersouders van OBS DE SLUIS zijn:

 

Natasha Bosma moeder van Myra groep 7 Dylan groep 5 en Nora groep 1

Sabrina Vader - Wolthuizen moeder van Thijs groep 7 en Sanne groep 5.

 

Wat wij doen:

Wij fungeren als contactpersoon van de school, op het gebied van verkeer. Denk aan verkeersveiligheid rondom de school en het mede-organiseren van verkeersprojecten. Daarnaast zijn wij actief betrokken bij de organisatie van de verkeersdag voor groep 7 en de daaraan voorafgaande fietskeuring

Dit kunnen we natuurlijk niet zonder uw hulp. Al uw vragen, opmerkingen en/of suggesties horen wij graag. 

We kunnen dit vervolgens uitwerken in onze Werkgroep Verkeer en waar mogelijk oplossingen bedenken. Zo kunnen we samen werken aan (onder andere) een verkeersveilige schoolomgeving voor onze kinderen.

 

Projecten van van schooljaar 2016-2017

In november hebben we een week verkeer gedaan, hierbij hebben groep 4-5-6 rondje schoolplein gefietst de onderbouw heeft het parcour lopend. Bij dat parcour stonden stoplichten voorrangsborden haaientanden en een rotonde en de kinderen kregen de vraag wat ze waar moesten doen en daarna konden ze fietsend al dan niet lopend afleggen. Ze kregen allemaal een certificaat aan het einde van de week.

Aan alle juffen en meester hebben we leuke opdachten met betrekking tot verkeer gegeven en in de gymzaal hebben ze levende ganzenbord gedaan met verkeer vragen. Bij groep 7 en 8 hebben we de fietsen gecontroleerd met behulp van een eigen blaadje.

Het theorie examen voor groep 7 komt eraan dat is op 6 april 2017.

Je kan theorie examen oefenen op http://examen.vvn.nl/ 

Praktijk examen staat gepland op 22 juni 2017 de route staat op deze site.

Voor die tijd gaan we nog de fietsen controleren

https://vvn.nl/sites/default/files/Handleiding%20fietscontrolekaart_2.pdf

van de kinderen van groep 7 en ook gaan we een keer de fietsroute van het examen fietsen.

 

Welke Projecten we hebben gedaan schooljaar 2015-2016

De maandag na de herfstvakantie hebben wij de lichten van de kinderen op de fiets step enz gecontroleerd, doormiddel van een competietie, bij alle klassen hebben we geturft en groep 4 en groep 7 hadden de beste uitslag.

In januari zijn we meteen begonnen met op voeten en op fietsen naar school, 1 week de nul meting en 4 weken stikkers plakken, en wat waren we trots op alle kinderen (en de ouders) want ze hebben allemaal minder de auto gepakt.

Donderdag 7 april hebben groep 7 en 8 hun theorie examen

Vrijdag 15 april in de middag gaan de kinderen van groep 5 en 6 banden plakken.

Donderdag 2 juni is de verkeersdag voor groep 7-8

School jaar 2015-2016:

 

  • We starten gelijk na de herfstvakantie met de fietsverlichting van de kinderen, het gaat weer donkerder worden dus dat betekend lichten aan op de fiets (en ook lopen step enz.)
  • Dit jaar gaan we ook weer op voeten en fietsen doen met de hele school.
  • Aan het einde van het school jaar rond eind mei begin juni komt de verkeersdag er weer aan, met daar voorafgaand in april het theorie examen.

Wat hebben we gedaan in de afgelopen jaren:

  • Sinds september 2013 zijn wij de verkeersouders van de school. Wij hebben samen met alle verkeersouders van de omliggende basisscholen de jaarlijkse fietsexamen georganiseerd. Voorafgaand van dit examen hebben wij de fietscontrole op school uitgevoerd.
  • Op voeten en fietsen naar school hebben we in januari en februari 2015 gehouden.
  • Verkeersexamen 2015 was op donderdag 4 juni.
  • De herexamenkandidaten die deden 4 juni ook hun herexamen.

 

 

Communicatie:

U kunt ons bereiken via het emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  , of natuurlijk ons aanspreken op school.