De Meerpaal

Samen op weg naar een veilige schoolomgeving

Welkom op de pagina van OBS DE MEERPAAL

Verkeersouders

De verkeersouders zijn:

 • Cees Verbrugge, vader van Lotte (groep 7), Jin (groep 4)
 • Ed van der Vlies, vader van Myrthe (groep 6), Casper (groep 4)

Wat doen wij

Wij fungeren als contactpersoon van de school, op het gebied van verkeer. Denk aan  verkeersveiligheid rondom de school en het mede-organiseren van verkeersprojecten.
Daarnaast zijn wij actief betrokken bij de organisatie van de verkeersdag voor groep 7 en de daaraan voorafgaande fietskeuring

Dit kunnen we natuurlijk niet zonder uw hulp. Al uw vragen, opmerkingen en/of suggesties horen wij graag.  We kunnen dit vervolgens uitwerken in onze Werkgroep Verkeer en waar mogelijk oplossingen bedenken. Zo kunnen we samen werken aan (onder andere) een verkeersveilige schoolomgeving voor onze kinderen.


Wat hebben we gedaan in de afgelopen jaren

 • Sinds januari 2013 zijn wij de verkeersouders van de school. Wij hebben samen met alle verkeersouders van de omliggende basisscholen de jaarlijkse fietsexamen georganiseerd. Voorafgaand van dit examen hebben wij de fietscontrole op school uitgevoerd
 • In juni 2013 hebben wij een proef gehouden omtrent het parkeren op de Sportlaan.
 • Tevens hebben wij een online enquête gehouden.

  De resultaten uit de enquête en de verkeersproef hebben wij verwerkt in een rapport en deze is voorgelegd aan de gemeente om te kijken welke oplossingen op korte en op lange termijn gerealiseerd konden worden.

  De presentatie van deze resultaten hebben we al gegeven aan het MR en tijdens de Onderwijsmarkt.

  Het resultaat: diverse doorsteekjes waardoor kinderen veiliger de stoep op kunnen als ze met de auto worden gebracht.

Wat hebben we gedaan in 2015/2016

 • Na de herfstvakantie zijn we van start gegaan met de actie "Op voeten en fietsen naar school"
 • De laatste week van november hebben we een Verkeersweek gehouden, waarbij alle Units betrokken waren bij diverse activiteiten.
 • Fietsverlichting controle
 • Voorbereiding verkeersdag 2016

Wat hebben we gedaan in 2017/2018

 • OBS de Meerpaal is verhuisd van de Sportlaan naar De Ontmoeting. Samen met BS de Sluis zijn wij bezig om in gesprek met de diverse partijen (Gemeente, VVN, Schoolbesturen) de verkeerssitatie rondom De Ontmoeting te verbeteren.

Communicatie

U kunt ons bereiken via het emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , of natuurlijk ons aanspreken op school.

Bezoek ook onze pagina op de website van OBS De Meerpaal