Verkeersdag bij De Ontmoeting

Fietsexamen 2014

Donderdag 22 mei is het zover, dan organiseert Veilig Verkeer Nederland afdeling Anna Paulowna de jaarlijkse verkeersdag. Deze dag staat in het teken van de praktische fietsexamen. Bijna 200 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen nemen deel aan deze dag.
De verkeersdag wordt georganiseerd bij het gemeentehuis De Ontmoeting en kent een feestelijk en leerzaam programma.

De brandweer van Anna Paulowna toont diverse demonstraties.  Een trekker en een grote vrachtwagen zijn aanwezig om de gevaren van de dode hoeken te laten zien. De kinderen gaan strijden in een verkeersquiz en kunnen deelnemen aan een fietsparcours van "Fietsvaardig". Ook is er een lesauto waarin de kinderen kunnen ervaren welke gevaren er zijn bij slecht zicht. Natuurlijk leren de kinderen hoe een band geplakt moet worden en kunnen ze zelf houten verkeersborden maken. De EHBO geeft les in eerste hulp bij kleine ongevallen zoals valpartijen. Naast de serieuze activiteiten is er ook gedacht aan de sportieve kant. De kinderen kunnen zich uitleven op een grote stormbaan en kunnen hun kunsten laten zien bij het panna voetbal.


Deze verkeersdag kan niet plaatsvinden zonder tientallen vrijwilligers die langs het parcours staan tijdens het examen en bij de diverse activiteiten op en rond het plein van De Ontmoeting. Een groot aantal plaatselijke ondernemers hebben belangeloos gesponsord en maken het mogelijk dat deze dag weer een groot succes gaat worden.