Geslaagde verkeersdag

Donderdag 4 juni werden de verkeersexamens afgenomen van de leerlingen uit Anna Paulowna, Breezand en
Wieringerwaard bij het Multifunctioneel Centrum in Anna Paulowna. De leerlingen konden laten zien hoe ze zich in het
verkeer gedragen voor ze volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan. Deze dag werd georganiseerd door Veilig
Verkeer Nederland in samenwerking met de scholen.

Na de opening door de heer T.J.M. Groot, wethouder Openbare ruimte in gemeente Hollands Kroon, konden de leerlingen op allerlei manieren laten zien dat ze klaar zijn om volgend jaar naar Schagen of Den Helder te fietsen. Er waren verschillende activiteiten georganiseerd zoals banden plakken, een rijvaardigheid parcours en een verkeersquiz.
Ook werd er aandacht besteed aan de dode hoeken van vrachtauto’s, tractorcombinaties en personenauto’s en omdat het ook vooral een ontspannen dag moest worden, waren er een pannakooi, stormbaan en stond de brandweer klaar om met een brandspuit voorwerpen om te spuiten.
Het belangrijkste was het verkeersexamen. Hiervoor was een route uitgestippeld door Anna Paulowna met op onoverzichtelijke plaatsen vrijwilligers die de leerlingen op hun rijgedrag beoordelen. Veel voorkomende fouten waren geen hand uitsteken en geen voorrang verlenen.
Met 157 geslaagde leerlingen kan de organisatie terug kijken op een zeer geslaagde dag, mede dankzij de vrijwilligers, sponsors en het mooie weer.
De wethouder benadrukte het belang van deze dag, omdat de kinderen volgend jaar zelf naar Schagen moeten fietsen. Ze worden dan echteverkeersdeelnemers met alle gevaren van dien. Hij hoopte dat deze dag bij zal dragen aan hun verkeersinzicht. Een van de leerlingen zei: “Ik was vet zenuwachtig maar ik denk dat ik wel geslaagd ben!”

Lees hier het artikel